Over Maters

Transportbedrijf Maters Huissen is een familiebedrijf dat sinds haar oprichting in 1889 steeds is overgedragen van de ene op de andere generatie binnen de familie Maters. Het zal je daarom niet verbazen dat het streven naar ‘continuiteit’ één van de basisprinicpes is binnen ons bedrijf. We hebben een lange termijn visie op de relatie met medewerkers en ook met opdrachtgevers. Als gevolg daarvan weten wij zowel medewerkers als klanten vaak tientallen jaren te verbinden aan ons bedrijf.

Al vanaf het begin vervoert Maters goederen voor de bouw. Daarbij moet je denken aan (prefab) beton en glas, maar bijvoorbeeld ook aan drainagemateriaal, en hout- en plaatmateriaal ten behoeve van interieurbouwers.

Veel van onze vrachtauto’s hebben eigen laad- en losmiddelen aan boord, bijvoorbeeld in de vorm van een hydraulische rollerkraan of een meeneemheftruck. Hierdoor kan onze collega-chauffeur zelfstandig laden en lossen, en zijn we daarvoor niet afhankelijk van de afzender of ontvanger.

Aan de (technische) ontwikkeling van onze vrachtwagens  en van deze laad- en losmiddelen dragen wij als bedrijf graag een steentje bij. Door de jaren heen hebben we in de samenwerking met onze leveranciers al een reeks van innovaties op onze naam mogen schrijven.

De betrouwbaarheid en uitstraling van ons materieel is voor ons sowieso erg belangrijk. Daarom verzorgen we onderhoud, reparatie en alle keuringen volledig in eigen huis met een eigen team van technisch specialisten. En mocht er onderweg een storing optreden (b.v. een lekke band) dan beschikt onze technische dienst over een volledig uitgeruste servicebus om dit door heel het land zo snel mogelijk zelf te verhelpen. Bovendien is er iedere zaterdag een wasploeg druk in de weer om er voor te zorgen dat de voertuigen worden gewassen en netjes aan de nieuwe week kunnen beginnen.

Wij vinden het belangrijk dat alle medewerkers zich bij Maters ‘op hun plek’ voelen. Als er bijvoorbeeld iets speelt in de privésfeer van de medewerker waardoor het werkschema aanpassing behoeft, dan is dat altijd bespreekbaar. De lijnen zijn kort, en de communicatie is helder. Wij hanteren het principe: ‘zeggen wat je doet, en doen wat je zegt’.

 

Over Maters