Historie

1889

Oprichting Transportbedrijf Maters Huissen door Gerrit Jan Maters

1928

Na jarenlang met paard en wagen te hebben gereden wordt in dit jaar de eerste vrachtwagen gekocht

1945

De broers Jan en Rien Maters nemen het bedrijf over & zetten het voort na de Tweede Wereldoorlog

1978

De 3e generatie Maters bouwt het bedrijf verder uit: Gert-Jan en Ben Maters. Toevallig of niet: weer zijn het broers van elkaar!

1980-1990

Maters start met exportvervoer naar landen als Spanje en Italië: Groente, fruit, planten en andere voedingswaren

2001

Overname Ansly uit Den Bosch

2017

Verkoop koel-vriestransport met Italië-specialisme aan Kotra

2020 De 50e zware rollerkraan wordt toegevoegd aan de vloot
2021

Maters Huissen introduceert de eerste elektrische (zware) rollerkraan van Nederland

2022 Overname Transportbedrijf FH Peeters en ZN uit Montfort

 

 

Maters Huissen bv sinds 1889

Transporteren zit de familie Maters in het bloed. Toen ze begin 19e eeuw als Hugenoten in Nederland kwamen, werkten ze als voerlui. Ze reden toen zand en grind voor de dijkenbouwers. Waar langs Waal of Rijn gewerkt werd, daar waren de Maters te vinden.

Paard en wagen

Toen Gerrit Jan Maters in 1889 het transportbedrijf vestigde in de stad Huissen, waren er nog geen vrachtwagens. Er werd gebruik gemaakt van paard en wagen om goederen te transporteren. In 1928 werd de eerste vrachtwagen aangekocht. Enkele jaren later kocht de firma de eerste dieselwagen, een Gelderse primeur. In de oorlogsjaren werden alle wagens door de Duitse bezetters in beslag ge-nomen. Paard en wagen werden toe weer ter hand genomen, om na 1945 met dumpmaterialen van de geallieerde een 'nieuw' wagenpark op te bouwen.

Na 1945

De twee broers Gerit en Rien Maters zetten het bedrijf na de oorlog voort. Al snel wordt de eerste Henschel HS 140 gekocht om stenen, zand en andere grondstoffen voor de bouw uit de regio te ver-voeren. Wanneer de volgende generatie binnen het bedrijf treden als chauffeur en monteur wordt de basis gelegd voor de huidige directie.

Derde generatie Maters

In 1978 namen Gert-Jan en Ben Maters officieel het bedrijf van hun vader en oom over en bouwde het verder uit. De bouwsector ontwikkelde zich in producten, net als het wagenpark van Maters. De eerste Scania´s vervingen langzaam de oude Macks en Henschels.

Jaren 80 en 90

Hoewel Nederland begin jaren 80 in een recessie is, groeit het bedrijf mede door een begin van export vervoer. Landen als Spanje en Italië worden met grotere regelmaat aangedaan. Vanaf de jaren 90 is Maters een serieuze vervoerder op Italië en Spanje. Groenten, fruit en planten worden langzaam vervangen door voedingswaren. Het bouwvervoer ontwikkeld zich eveneens snel de lokale betonfabriek wordt een steeds grotere opdrachtgever.

Foto's